Skip to content

Ik vertaal jouw ambities, normen, waarden of visie en maak het tastbaar.

Mijn naam is Maarten van der Geest (1961) en ik ben sinds 2000 werkzaam als beeldhouwer. In 1992 heb ik een stage gelopen in Zimbabwe en ben toen in contact gekomen met de beeldhouwerstraditie van Tengenenge en Harare. Later ben ik workshops gaan volgen van Zimbabwaanse beeldhouwers die in Nederland te gast waren bij het Afrikamuseum. De affiniteit met het beeldhouwen werd zodanig dat ik meer en meer aan de slag ging met het bewerken van steen en snel daarna ook het vervaardigen van bronzen sculpturen.

Geleidelijk kwamen er steeds meer vragen vanuit mijn omgeving om een beeld te maken voor binnenshuis, tuin, relatiegeschenk of een andere bijzondere gebeurtenis. Door deze positieve reacties ben ik ook zelf meer opdrachten gaan werven, zowel bij particulieren als in de zakelijke markt

Mijn voorkeur ligt bij het ”werken in opdracht” vanwege het contact met de opdrachtgever. Ik kan emoties, normen en waarden of een missie van een bedrijf vertalen in een vorm die zowel passend is voor de opdrachtgever als voor mijzelf. Het werkt voor mij goed om vooraf te weten voor wie ik een beeld maak, welke grootte het moet hebben, welk budget beschikbaar is, welke materiaal is gewenst en waar het beeld komt te staan.

Experimenteren doe ik vooral in mijn ‘eigen vrije’ werk, wat dan ter lering en als voorbeeld dient bij het uitwerken van opdrachten voor derden.

376251720_18291419044131276_8245617782799920237_n
Back to top